Lemoniada z rabarbaru

IMG_3726-0.3-knOrzeźwiająca lemoniada z rabarbaru to idealne połączenie słodkiego syropu z rabarbaru z kwaśnym sokiem z cytryny. Doskonała na ciepłe, wiosenne dni. Gasi pragnienie i delikatnie wychładza organizm.

Czas przygotowania: 5 min.

Składniki:
syrop z rabarbaru (jak przygotować syrop z rabarbaru znajdziecie TUTAJ)
sok z cytryny
woda

Sposób przygotowania:

Syrop z rabarbaru mieszamy z sokiem z  cytryny w równych proporcjach, a następnie rozcieńczamy woda niegazowaną lub gazowaną. Lemoniadę podajemy z kostkami lodu lub zamrożonymi ćwiartkami cytryny. Jeżeli lemoniada jest za kwaśna dodajemy odrobinę cukru. Jeżeli jest za słodka dodajemy sok z cytryny.

Smacznego!

 

Zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami na domowe lemoniady:

Klasyczna lemoniada cytrynowa

IMG_4332 (kolejna kopia)-0.3-kn

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *