Jak zrobić serce z winogron?

serce_z_winogron

W dzisiejszym poście krótki filmik instruktażowy jak zrobić serce z winogron.

Do przygotowania serc z winogron wykorzystałam winogrona białe, odmiana Regal Seedless. Tak naprawdę ani gatunek, ani odmiana nie mają tutaj najmniejszego znaczenia. Ważne jest, aby winogrona miały kształt owalny i były bez pestek. Kolor i smak mają drugorzędne znaczenie. Nie ukrywam, że mi bardziej odpowiadają słodkie odmiany deserowe, ale to jest oczywiście kwestia gustu.

W analogiczny sposób możemy zrobić serca z innych owoców lub warzyw, które mają kształt owalny. Bardzo ładnie wyglądają serca wykonane z śliwek, kiwi oraz pomidorów koktajlowych red cherry.

Tak przygotowane serca możemy wykorzystać jako ozdoba do serwowanych napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Serca z winogron włożone na kilka godzin do zamrażalnika mogą zastąpić kostki lodu.

Możemy je także wykorzystać do dekoracji tortów, ciast lub innych deserów.

Zapraszam do obejrzenia przygotowanego filmu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *