Dwukolorowe smoothie

a-0.3-knSmoothie i koktajle przygotowywane ze świeżych lub mrożonych owoców to najlepszy sposób na dostarczenie naszemu organizmowi prawdziwej witaminowej bomby.

W dzisiejszej wersji dwukolorowe smoothie wykonane z borówek amerykańskich, banana i mango.

Czas przygotowania: 5 min.

Składniki:

1 dojrzałe mango lub 1 szklanka mrożonych owoców mango

1 dojrzały banan

1 szklanka świeżych lub mrożonych borówek amerykańskich lub jagód

¼ szklanki wody mineralnej niegazowanej

cukier lub miód

Sposób przygotowania:

Warstwa przygotowana z borówki amerykańskiej lub jagód:

1. Borówki dokładnie myjemy i osuszamy.

2. Owoce przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy odrobinę wody, a następnie rozdrabniamy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej masy.

Próbujemy i w razie konieczności warstwę z borówkami amerykańskimi dosładzamy cukrem lub miodem według własnego uznania.

Warstwa przygotowana z mango i banana:

1. Mango obieramy ze skórki, odcinamy miąższ od pestki, a następnie kroimy w kostkę.

2. Banan obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

3. Pokrojone owoce przesypujemy do wysokiego naczynia, a następnie rozdrabniamy za pomocą blendera do uzyskania jednolitej masy.

Warstwa z bananem i mango jest tak słodka, że nie należy jej dosładzać.

Smoothie przelewamy do szklanek tworząc dwukolorowe warstwy. Przed podaniem smoothie wkładamy na kilka minut do lodówki, aby się schłodziło.

Smacznego!

Zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami na zdrowe koktajle i smoothie:

Koktajl owocowy
IMG_4432 (kolejna kopia)-0.3-kn
Koktajl z borówek amerykańskich
IMG_6661 (kopia)-0.3-kn
Koktajl truskawkowo-bananowy
IMG_4108 po-0.3-kn

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *